Woda z butelki miedzianej smakuje pysznie. Przechowywanie wody w naczyniu miedzianym jest naturalnym procesem oczyszczania. Zabija wszystkie mikroorganizmy, pleśnie, grzyby, algi i bakterie takie jak e. coli (Escherichia coli) oraz s. aureus (Staphylococcus aureus) obecne w wodzie, które mogą być szkodliwe dla organizmu. Przechowywanie wody w naczyniu miedzianym to naturalny proces oczyszczania.
Woda przechowywana w naczyniu miedzianym, przez noc lub przynajmniej 6 godzin, uzyskuje pewną jakość z miedzi. Miedź jest minerałem , występującym w śladowych ilościach w naszym organizmie i jest niezbędny dla naszego zdrowia. Do tego zdecydowanie poprawia walory smakowe wody.
Miedź ma właściwości:
* przeciwdrobnoustrojowe
* przeciwutleniające
* przeciwnowotworowe
* przeciwzapalne
* neutralizuje toksyny
Woda przechowywana w miedzianych naczyniach:
1. Wspomaga układ trawienny regulując pracę wątroby i nerek.
2. Wspomaga w utratę masy ciała (miedź pomaga organizmowi rozkładać tłuszcz i eliminować go z organizmu)
3. Przyspiesza gojenie ran (miedź ma właściwości antybakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwzapalne)
4. Spowalnia proces
starzenia (miedź zwalcza wolne rodniki, gdyż jest wyposażona w bardzo silne właściwości przeciwutleniające i formujące
komórki)
5. Miedź pomaga
regulować ciśnienie krwi, tętno oraz obniża poziom złego cholesterolu i
trójglicerydów (badania -American Cancer Society)
6. Reguluje działanie tarczycy.
7. Miedź ma bardzo silne właściwości przeciwzapalne. (łagodzi bóle spowodowane stanem zapalnym
stawów)
8. Miedź jest głównym składnikiem w produkcji melaniny.
9. Niezbędna jest w większości procesów zachodzących w naszym ciele, np.
tworzenia komórek i wchłaniania żelaza.
Nalewamy wodę do naczynia miedzianego i pozostawiamy ją na ok.
16 godzin. Po tym czasie otrzymujemy „żywą” wodę bogata w mikro i
makroelementy, pozbawiona chloru, szkodliwych bakterii i grzybów,
wirusów i innych niedobrych składników. Naczynie miedziane odnawia witalność wody, prawidłowo ją jonizuje, energetyzuje i równoważy pH. Kiedy używam wody źródlanej jest pyszna już po kilku minutach. Dłuższy czas trzymania wody w butelce polecam przy użyciu wody z kranu.
- działa antybakteryjnie
Uzdatniona i nasycona
jonami miedzi woda przechowywana w naczyniach miedzianych skutecznie
zabija bakterie, wirusy i grzyby, również e. coli (Escherichia coli)
oraz s. aureus (Staphylococcus aureus).
- reguluje pracę tarczycy
Woda pozostawiona na całą noc w naczyniach miedzianych reguluje pracę hormonów. Dostarcza jednego z najważniejszych pierwiastków śladowych, których tarczyca i wiele innych organów wewnętrznych potrzebują do funkcjonowania. Osoby z chorobami tarczycy często mają zbyt niski poziom miedzi w organizmie.
- pozytywnie wpływa na skórę
Miedź pobudza skórę do autoregeneracji, odżywia, dotlenia i wzmacnia. Zaleca się jej picie szczególnie osobom z problematyczną skórą (trądzikową, suchą, dojrzałą, wrażliwą czy alergiczną).
- wspomaga odchudzanie
Zawartość miedzi pomaga rozkładać komórki tłuszczowe, a w efekcie wspomaga zrzucanie nadprogramowych kilogramów.
- oczyszcza organizm z toksyn i zanieczyszczeń
Wypłukuje toksyny z organizmu, a dzięki temu reguluje pracę wątroby i nerek, korzystnie wpływa na wygląd skóry, dodaje energii, odżywia wszystkie układy w organizmie i poprawia ich funkcjonowanie.
- korzystnie wpływa na pracę mózgu
Detoksykuje organy wewnętrzne i skórę oraz nawadnia je, dotlenia i uzupełnia poziom miedzi. Takie oczyszczenie pozytywnie wpływa na pracę mózgu, ułatwia uczenie się i poprawia pamięć.
- odmładza
Właściwości antyoksydacyjne miedzi sprawiają, że spowalnia przedwczesny proces starzenia oraz aktywizuje skórę do produkcji nowych komórek. Zmniejsza widoczność drobnych zmarszczek i neutralizuje działanie wolnych rodników, zapewniając ochronę przed stresem oksydacyjnym.
- reguluje ciśnienie krwi i cholesterol
Woda nasycona jonami miedzi reguluje ciśnienie krwi, obniża cholesterol oraz pozytywnie wpływa na pracę układu sercowo-naczyniowego przez co zapobiega rozwojowi chorób układu sercowo-naczyniowego.
- przyspiesza gojenie się ran
Właściwości antybakteryjne, przeciwzapalne i antyseptyczne wody przechowywanej w miedzianych naczyniach ułatwiają gojenie się ran oraz aktywizują produkcję nowych komórek i wzmacniają odporność organizmu.
- przeciwdziała anemii
Miedź jest
niezbędnym minerałem, który bierze udział we wchłanianiu żelaza, a w
efekcie reguluje jego poziom we krwi i pozytywnie wpływa na
funkcjonowanie całego organizmu.
- działa przeciwzapalnie
Miedź ma
właściwości przeciwzapalne, które łagodzą bóle oraz stany zapalne w
organizmie, a także wzmacniają kości i zdrowie układu odpornościowego.
- może działać antynowotworowo
Silne działanie przeciwutleniające miedzi może wspomagać leczenie nowotworów.
- reguluje trawienie
Znajdująca się w niej miedź łagodzi niestrawność, przyspiesza ruchy perystaltyczne w jelitach, usuwa toksyny, zanieczyszczenia i zbędne produkty przemiany materii. Usprawnia funkcjonowanie układu trawiennego i pozytywnie wpływa na jelita oraz żołądek.